Италия изпраща военноморски кораб, оборудван с болнични и оперативни зали,

...
 Италия изпраща военноморски кораб, оборудван с болнични и оперативни зали,
Коментари Харесай

Кораб болница на италианските военноморски сили отплава за ивицата Газа

 Италия изпраща военноморски транспортен съд, оборудван с болнични и оперативни зали, крой крайбрежията на линията Газа, с цел да помогне на потърпевшите в спора сред Израел и палестинската формация " Хамас ", съобщи през днешния ден италианският министър на защитата Гуидо Крозето, представен от АНСА и Ройтерс.

Корабът отплава през днешния ден от пристанището в град Чивитавекия, Западна Италия. На борда има 170 души, в това число 30, подготвени за справяне със незабавни медицински случаи, сподели министърът и добави, че Италия работи и за изпращането на полева болница в Газа. 

" Ние сме първите, които организират филантропична интервенция в този регион, и се надяваме, че други страни ще последват образеца ни ", съобщи Крозето, представен от АНСА.

Крозето допусна, че двата италиански военни кораба, които към този момент са изпратени в региона, евентуално ще останат на място.

" Ще преценим дали да ги оставим в региона, само че избирам да оставим там три кораба и да не съжаляваме (за решението бел. ред.) ", съобщи той пред публицисти.

Днес външните министри на страните от Г-7, измежду които е и Италия, приканиха за филантропични паузи във войната сред Израел и " Хамас ", които да разрешат прекосяването на помощи на територията на линията Газа и да спомогнат за освобождението на заложниците.

В края на предишния месец Италия изпрати две колета с филантропична помощ в Египет, с цел да бъдат разпределени посредством египетски " Червен полумесец " измежду страдащото цивилно население в палестинския анклав, отбелязва АНСА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР